Ny design

Det blivit dags att avtäcka det nya jorhult.se, eller åtminstone den första versionen. Det kommer med all sannolikhet bli ett par iterationer innan allting sitter där det ska och med tiden ytterligare funktioner och tillägg.

Jag jobbar med webbutveckling och ombyggnationen av sidan är något som har stått på min todo under en längre tid. Men så var det det där med skomakarens barn och allt det där.  När man har fullt upp med att se till att alla andras sajter fungerar och ser ut som de ska blir de egna projekten prioriterade sist.

Sist jag bloggade var 2009, på min gamla domän mishkin.se, innan tidsbrist med både skola och jobb fick mig att sluta skriva. Bloggen fick finnas kvar och en del av inläggen visas några gånger per dag, inte minst de mer tekniska där jag beskrivit lösningar på olika problem jag stött på.

Tidigare var ämnena spretande men motsvarade vad jag sysselsatte mig med då – studier i klassisk musik, högskolekurser i inspelningsteknik samt ett och annat webb- eller teknikprojekt. Tanken är att nya jorhult.se ska vara betydligt snävare och spegla ett lite äldre och företagande jag.

Inspirerad av, bland andra, utvecklare och designers som Chris Coyier, Harry Roberts, Lea Verou och Stuart Robson såväl som ett par svenska namn inklusive Viktor Bijlenga och Johan Brook kommer sidan att handla om webbutveckling och webbrelaterad teknik, på både svenska och engelska.

Anledningarna är många men inte minst att diskutera och dela med mig av de tankar, tekniker och lösningar jag använder. Flerspråkigheten grundar sig i att det finns ett behov av mer material och diskussioner kring webb på svenska samtidigt som ett internationellt perspektiv alltid är intressant och öppnar för en större publik och därmed mer diskussion. Samtidigt är webbplatsen också en kanal att öva och utveckla min kommunikation och naturligtvis visa upp och marknadsföra mitt arbete.

Slutligen ett par tekniska ord om sidan. Den är byggd med responsive web design och enligt principen mobile first. Med andra ord har jag i designen utgått från mindre skärmstorlekar och att innehållet sedan anpassar sig till den tillgängliga ytan i webbläsaren. Detta gör sidan lätt att använda och ta del av i så många enheter som möjligt.